Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Благотворительность в Украине / Новий рояль для Київської музичної...
27.11.2012

Новий рояль для Київської музичної школи

Все найкраще – дітям. Благодійники організували в столиці концерт класичної музики.

Мета – зібрати гроші на новенький рояль для Дитячої музичної школи імені Віктора Косенка.

Вже за місяць у цьому престижному закладі мають провести Всеукраїнський конкурс юних піаністів. Гарне фортепіано для змагання – необхідність. За роки української незалежності нові інструменти в школу не купували. Тож діти в захваті від подарунку.

«Цей інструмент дуже добрий, в нього дуже потужний звук і на ньому легше грати, ніж на старих інструментах», - каже учениця Дитячої музичної школи ім. Віктора Косенка Дарина Масюк.

Вартість квитка на благодійний концерт – 400 гривень. Хоча деякі меценати давали й більше. На сцені виступали юні учні та досвідчені випускники музичної школи імені Косенка. Зокрема, заслужені артистки України сестри Тельнюк.

«Запросили мене сестри Тельнюк, оскільки в сьогоднішньому доброчинному концерті вони виконуватимуть частину програми на мої вірші, і, звичайно, це подія, на яку я не могла не відгукнутися», - каже письменниця Оксана Забужко.

Український піаніст Олексій Гринюк підкорив своєю грою Шанхай, Нью-Йорк, Париж та Лондон. Аби взяти участь у благодійному концерті, він прилетів з Туманного Альбіону, де проживає останні 10 років.

«Це, звичайно, величезний подарунок для школи, тому що таких роялів дуже мало в Україні. Особливо в дитячих музичних школах, це практично неможливий варіант», - каже піаніст, лауреат міжнародних конкурсів Олексій Гринюк.

Піаніно від Steinway & Sons коштує аж 250 тисяч гривень. Пожертвувань меценатів та відвідувачів не вистачало, аби покрити всю суму. Решту покрили виробники німецького інструмента.

«Збирання грошей на благодійність необхідне, тому що світ культури потрібно підтримувати. І оскільки уряди в Європі мають дедалі менше грошей на все, і особливо на культуру, то ми самі повинні підтримувати її», - каже віце-президент компанії Steinway & Sons Томас Рейєс.

Музичній школі імені Косенка вже вручили сертифікат на придбання піаніно.

http://www.ufb.org.ua/sektor-blagodijnosti/blagodijnist-v-gromadi/novini-v-ukraini-blagodijnosti-u-gromadax.htm?id=2208