Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Благотворительность в Украине / Фінансово-економічна криза не вплине на
28.11.2008

Фінансово-економічна криза не вплине на якість соціальних послуг

Ю. Павленко: «Фінансово-економічна криза не вплине на якість соціальних послуг, які надаються найбільш уразливим верствам населення України, зокрема, сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах»

28 листопада 2008 року Державною соціальною службою для сім’ї, дітей та молоді проводилася Всеукраїнська нарада з питань соціальної підтримки сім’ї. Вперше представники центральних органів виконавчої влади, голови обласних державних адміністрацій, керівники регіональних структурних підрозділів, зокрема: охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення, внутрішніх справ, освіти і науки, у справах сім’ї, молоді та спорту, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники благодійних та громадських організацій зібралися за одним столом для прийняття конкретних рішень, що сприятимуть подоланню соціальної депресії.

На нараді обговорювалися механізм введення посади «дільничого соціального працівника», який згідно з розробленою Державною соціальною службою для сім’ї, дітей та молоді Стратегією розвитку системи соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді на 2009-2014 роки забезпечить кожну кризову сім’ю соціальним супроводом.

Одне з найважливіших завдань Наради – покласти на профільні Міністерства (Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство праці та соціальної політики України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерство регіонального розвитку та будівництва України, Міністерство з питань житлово-комунального господарства України, Міністерство культури і туризму України, Міністерство фінансів України, Міністерство юстиції України) конкретні функції щодо надання вкрай необхідної зараз допомоги сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах, та відповідно до цього підвищити їх відповідальність.

Участь у нараді взяли:

– Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник;

– Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко;

– директор Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Наталія Лук’янова;

– т.в.о. начальника Департаменту кримінальної міліції у справах дітей Міністерства внутрішніх справ України, полковник міліції Тетяна Бухтіярова;

–  Представник Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Джеремі Хартлі.

Крім цього, обговорювалися питання з реалізації державної політики щодо:

– соціальної підтримки сімей в умовах фінансово-економічної кризи;

– попередження насильства в сім’ях;

– національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

– впровадження інноваційної моделі розвитку соціальних послуг для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та багато іншого.