Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Благотворительность в Украине / Надзвичайна подія у Черкаському...
23.11.2009

Надзвичайна подія у Черкаському обласному онкологічному диспансері

У Черкаському обласному онкологічному диспансері відкрито першу чергу реконструйованого операційного блоку.З нагоди цієї події на Черкащині побував заступник міністра охорони здоров’я Валерій Бідний. Серед почесних гостей медичного закладу цього дня були також голова облдержадміністрації Олександр Черевко та голова обласної ради Володимир Гресь, депутати Верховної Ради. Вони оглянули операційний блок та ознайомилися з роботою діагностичного та хірургічних спеціалізованих відділень, побували в дитячому гематологічному відділенні.

За своєю потужністю та досягненнями Черкаський обласний онкодиспансер небезпідставно вважається одним із найкращих в Україні.Тут активно впроваджуються нові методи діагностики та лікування хворих. Позитивні результати дає використання об’ємних, реконструктивних та комбінованих операцій, впровадження високотехнологічних хірургічних втручань.

- Сьогодні ми маємо один з найкращих онкологічних центрів в Україні, де надається якісна та кваліфікована високоспеціалізована допомога. Кошти державного та обласного бюджету, спрямовані на розвиток онкологічної служби області, тут фахово трансформовані в сучасні методи лікування, новітні технології, що дозволяє наблизити медичну допомогу до європейського рівня., – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Черевко.

За словами головного лікаря обласного онкологічного диспансеру Віктора Парамонова, щороку тут проходять лікування 11 тисяч стаціонарних хворих, звертаються за лікарською допомогою і мешканці інших областей.

- Заклад фінансується з обласного бюджету. Зокрема, цього року на онкологічний диспансер з обласного бюджету було виділено близько 20 мільйонів гривень. Не залишають поза увагою наш заклад і меценати, надавши тільки цього року близько 3 мільйонів гривень матеріальної допомоги, - відзначає Віктор Парамонов.

Заступник міністра охорони здоров’я Валерій Бідний вручив головному лікарю онкодиспансеру сертифікати на бронхофіброгастроскоп та 3 сучасні апарати штучної вентиляції легень.

– Ще 4 апарати ШВЛ будуть поставлені для області вже наступного тижня – пообіцяв заступник міністра.

Крім того з нагоди 55-річчя від дня створення медичної установи вручив кращим працівникам закладу почесні відзнаки Кабінету Міністрів України.

Голова облдержадміністрації Олександр Черевко відзначив, що обрана впродовж останніх років стратегія щодо посилення третинного рівня медицини області повністю себе виправдала. Проте, він зазначив, що обласний центр досі не має обласної дитячої лікарні.

– Обласна влада вже упродовж 5 років піднімає це питання. Нині в державному бюджеті на наступний рік закладені 65 млн. грн.. на завершення цього довгобуду. Будемо сподіватися, що заклад буде добудовано та здано в експлуатацію найближчим часом.