Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Новости партнеров Ликар.инфонд / Програму з протидії вірусним гепатитам...
16.03.2011

Програму з протидії вірусним гепатитам у дію!!!

15 березня 2011 року в 11.00 в Міністерстві охорони здоров'я України відбувся брифінг на тему: "СТОП гепатитам в Україні".

Представники ЗМІ мали змогу з перших рук отримати інформацію щодо впровадження Державної цільової соціальної програми з профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року, Концепція якої була прийнята урядом 9 березня 2011 року.

Так, зокрема, Микола Хобзей, директор Департаменту розвитку медичної допомоги МОЗ України повідомив, що МОЗ України планує створити Робочу групу з виконання заявленої Програми. До складу Робочої групи увійдуть представники МОЗ, громадських організацій, зокрема ВГО "Зупинимо гепатит", представники освітніх закладів і наукових медичних установ, практикуючи лікарі з різних регіонів України. Нагадаємо, що ВГО "Зупинимо гепатит" також брала активну участь у розробці Концепції Державної цільової соціальної програми.

Ольга Гаврилова, голова ВГО "Зупинимо гепатит" наголосила, що виконання Програми дасть змогу отримати реальну картину розповсюдження вірусних гепатитів в країні, і відповідно допоможе визначити необхідні інструменти та методи боротьбі та профілактики цієї життєво небезпечної інфекції.Також програма торкатиметься таких гострих проблем як своєчасна діагностика та вартість лікування.

За даними ВГО "Зупинимо гепатит", сьогодні вартість лікування для хворого на Гепатит С складає до 20 тис. доларів на рік – що є, дуже часто, неприйнятною сумою для пересічного українця. Актуальність та необхідність прийняття Програми підтверджує рішення ВООЗ визнати Гепатит С однією з найнебезпечніших інфекційних захворювань поряд з туберкульозом, малярією та ВІЛ-інфекцією.

http://www.hvstop.org/news.php?id_news=46