Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / МЫ с ВАМИ им ПОМОГЛИ / Дайте Риточке шанс на полноценную жизнь
14.11.2010

Дайте Риточке шанс на полноценную жизнь (врожденный порок мочевых путей, мегауретер, ХПН, женская гипоспадия)!

Риточка (Маргарита) Боблян народилася 27 лютого 2009 року. Коли дівчинці виповнилося 2 місяці, в неї почала підійматися температура до 39-40 градусів. Дільничий педіатр діагностував ГРВІ, призначив лікування. Минув місяць лікування, але результатів не було. Дитину направили на комплексне обстеження у відділенні урології при Київській МДКЛ №1 (вул. Богатирська 30).

Під час обстеження було встановлено причину високої температури – вроджена аномалія сечовивідних шляхів, обструктивний (передтермінальна стадія) мегауретер єдиної функціонуючої лівої нирки, мультикистоз правої нирки, хронічна ниркова недостатність, хронічний піелонефрит та жіноча гіпоспадія, вроджена вада серця (передмембранорний дефект міжшлуночкової перегородки), відкрите овальне вікно.

Фахівці Інституту серця радять почекати з оперативним втручанням до 3-річного віку, так як є надія, що вади серця дитина переросте самостійно. Думки ж і прогнози вітчизняних фахівців-урологів розійшлися, і наразі жодна клініка в Україні не бере на себе відповідальність за життя цієї дитини. Запропоновану в Україні операцію (уретерокутанеостомію – виведення сечовода на лівий бік) робити надто ризиковано, так як лише одна нирка є функціонуючою, а через те, що рана постійно відкрита, є велика небезпека потрапляння інфекції, єдина здорова нирка може відмовити і тоді дитину не врятувати…

Коли німецькі лікарі розглядали українські рекомендації щодо оперативного втручання,  вони дуже здивувалися і казали, що батьки врятували дитину, не погодившись на операцію з виведення сечовивідника назовні завдяки  – Рубену Зограбьяну, завідуючому відділенням трансплантації нирки і гемодіаліза з Інституту Шалімова, який детально пояснив батькам всі ризики такої операції…

Дитині лише 1 рік і 8 місяців і майже весь цей час маленька Риточка живе на антибіотиках.

Надію дають німецькі фахівці клініки «Deutsche Klinik Allianz», м.Фельберт. Після попередньо проведеного у вересні ц.р. обстеження і уточнення діагнозу вони пропонують операцію – оперативну імплантацію в  сечовий міхур лівого сечовода (антирефлюксна пластика), яка буде дуже складною, проте дасть цілком реальний шанс на одужання, а значить і врятування життя нашої дівчинки.

Операція була показана терміново, 7 жовтня була попередньо призначена дата, але через відсутність коштів операція не відбулася. Наразі стан Рити почав дещо погіршуватися, проте вона залишається активною і радісною дівчинкою, і з усіх своїх дитячих сил хапається за життя, врятування якого коштує 28 000 євро (або 306 943,64 грн.).

Сума величезна, зібрати її за короткий термін  батьки не можуть попри всі тривалі зусилля: звернення до фондів, родичів, відеоролики наТБ, статті в газеті...на сьогодні завдяки добрим людям зібрано 23576 грн. 30 коп. (це 16699 грн.39коп.+800 доларів США+50 євро).

Паралельно тривають переговори з іншими клініками (зокрема з клінікою в Росії) на предмет здійснення такої операції, з надією, що ціна може бути нижчою, що наблизить реалістичність збору потрібної суми і власне операцію.

«...Іноді хочеться кричати від безсилля, від усвідомлення нереальності заробити таку суму вчасно, щоб не спізнитися, щоб вберегти життя рідної дитини.

Ми дуже віримо в те, що світ не без добрих людей, тому звертаємося до всіх небайдужих! БЛАГАЄМО, ДОПОМОЖІТЬ ВРЯТУВАТИ НАШУ ДІВЧИНКУ!»

Дитину буде вести волонтер сайту Дарья Власенко: 050 907 96 78, vlas_ds@mail.ru

 Об оказываемой помощи читайте -здесь.