Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Благотворительность в Украине / Вперше соціальні проекти з усієї...
27.11.2008

Вперше соціальні проекти з усієї України – у столиці

Цьогоріч Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді започатковує проведення першого в Україні Фестивалю соціальних проектів. Його презентація відбулася 27 листопада.

До уваги журналістів були представлені проекти, спрямовані на вирішення актуальних суспільних проблем або втілення задумів, що стосуються соціальної сфери та мають мету, завдання, термін виконання та конкретні кроки реалізації. Деякі з них уже стартували і добре відомі пересічним українцям.

Наприклад, у АР Крим, Харківській, Дніпропетропетровскій, Миколаївській та Херсонській областях можна побачити біл-борди та сіті-лайти, на яких поруч з зображеннями зірок української естради – Ані Лорак, Святослава Вакарчука, Марії Бурмаки, Лілії Подкопаєвої, Андрія Данилка – можна побачити і тих, хто живе з ВІЛ.

Вони більше не приховують своє обличчя. І це тільки початок. Подібні проекти реалізовуються майже у кожному регіоні України, тож на презентації Фестивалю можна буде поспілкуватися з їх авторами і на власні очі побачити, які проблеми найбільш актуальні у тій чи іншій області нашої країни.

Крім цього, вже традиційно проводитиметься Національний фестиваль соціальної реклами (цьогоріч він четвертий). На ньому будуть представлені найяскравіші і найефективніші зразки друкованої та зовнішньої реклами, спрямовані на підвищення авторитету української родини та відповідальності батьків за виховання дітей у сім’ї, поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, формування здорового способу життя тощо.

Оскільки 2008 рік проголошено Національним роком усиновлення, Державна соціальна служба для сім’ї, дітей та молоді не могла залишитися осторонь проблем малюків. У вас є унікальна можливість знову поринути у світ дитинства, світ наївної безпосередності та такого, що й навмисно не вигадаєш. Динамічні знімки, головними героями яких є щасливі та щирі малюки у сімейному колі; фото, що випромінюють любов та турботу дорослих про дітей – усе це на ІІІ Всеукраїнській фотовиставці за результатами ІІІ Всеукраїнського фотоконкурсу «Світ дитячої мрії».