Лiкар.iнфонд

Лiкар.iнфонд
Home / Новости партнеров Ликар.инфонд / У КИЄВІ ВІДКРИВСЯ НАЙБІЛЬШИЙ В УКРАЇНІ...
21.10.2010

У КИЄВІ ВІДКРИВСЯ НАЙБІЛЬШИЙ В УКРАЇНІ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР

14 жовтня пройшов День відкритих дверей у новій будівлі Благодійного Центру «Стефанія» за адресою пров. Лобачевського, 8 А. У рамках заходу відбулася прес-конференція та екскурсія по Центру.

Благодійний Центр «Стефанія» був заснований в грудні 1998 року на території заводу «Вулкан» за адресою: м. Київ, вул. Регенераторна, 4. На той момент це була тільки благодійна їдальня. Сьогодні Благодійний Центр «Стефанія» обслуговує близько 1500 нужденних людей, надаючи їм широкий спектр допомоги, який, крім годування, включає в себе 14 видів соціальних послуг: «Юридичний центр» займається відновленням втрачених документів, реєстрацією переважного місця перебування та юридичною допомогою. Надають свої послуги нужденним «Медичний центр» та «Соціальний будинок побуту» (душі, туалети, телефон, швейна майстерня, взуттєва майстерня, художня студія і перукарня). Також створено «Соціальний патруль», який годує 240 осіб на день.

«Головна мета роботи «Стефанії» - створення повного циклу реінтеграції. Необхідно допомогти людині тут і зараз - забрати його з вулиці і створити йому всі необхідні умови для повернення в соціум. Для цього нами був зареєстрований «Центр реінтеграції бездомних», який дозволить Фонду проводити додаткові соціальні підприємства», - говорить Артем Макєєв, Президент ВБФ «Соціальне партнерство». Серед успішно реалізованих проектів Фонду: «Арт-прописка» - виставка картин, написаних бездомними; «Соціальний патруль» - годування бездомних на вулиці, «Чистий Київ» - прибирання Київських рекреаційних зон. «Соціальне партнерство» є членом Глобального Договору ООН. З вересня при благодійному центрі «Стефанія» функціонує центр діагностики ВІЛ/СНІД для соціально незахищених людей. Довідка: Всеукраїнський благодійний фонд «Соціальне партнерство» є неприбутковою благодійною організацією і зареєстрований у жовтні 1998 року. Діяльність Фонду спрямована на допомогу людям, які опинилися в складній життєвій ситуації: бездомним, малозабезпеченим, інвалідам, пенсіонерам, звільненим з місць позбавлення волі, біженцям, людям, страждаючим від алко-, нарко-та ігрової залежності. Усі види допомоги у Фонді здійснюються безкоштовно.

Фонд складається з двох структурних підрозділів - Благодійного Центру «Стефанія» та Реабілітаційного центру «Схід». У благодійному центрі «Стефанія» соціально-незахищені люди можуть скористатися послугами добродійної їдальні, медичного центру, який надає терапевтичну та хірургічну допомогу, дезінфекційної камерою, пральні, центром обліку бездомних громадян, де допоможуть відновити документи, Майнові права та нададуть юридичні консультації. У Реабілітаційному центрі «Восток» діє програма реабілітації алко-, нарко-і ігрозалежних, розрахована на 6-ти місячне перебування в реабілітаційному центрі, розташованому в м. Ірпінь. У центрі пройшли реабілітацію 453 людини, більше 40% яких позбулися залежності і повернулися до нормального життя. Сайт Фонду www.socpartnerstvo.org